Wat als wilde dieren fastfood zouden eten?

What if wild animals ate fast foodWij als moderne westerse mensen eten regelmatig (te vaak?) fastfood of eten met enorm veel koolhydraten en ongezonde (plantaardige) vetten. We gaan wel eens naar de friettent, Mc Donalds of chinees en dat eten is min of meer vergif.

Daarom zijn veel mensen, jong en oud, te dik, worden we vaak (ernstig) ziek en sterven we aan ziektes die ruim 100 jaar geleden nauwelijks voorkwamen.

Hoe zou het dierenrijk eruit zien als zij net zo aten als wij doen? Hoe zouden flamingo’s, leeuwen, krokodillen en andere wilde dieren eruit zien?

Dat is te zien is het humoristische filmpje hieronder. Natuurlijk is dit met een knipoog gemaakt, maar helemaal onzin is het natuurlijk niet.

Wilde dieren eten geen fastfood en ongezonde, lege etenswaren die niets toevoegen aan hun gezondheid. Wilde dieren eten alleen maar voedsel dat hen helpt gezond te blijven, zonder daarover na te denken.

Geniet van het filmpje, maar denk ondertussen ook na over hoe je zelf eet en wat je zou willen veranderen.

Laat in een reactie hieronder achter welke ding jij zou willen veranderen aan je eetpatroon. Noem maar 1 of 2 dingen. Dan kunnen anderen hier ook van leren!!!

Op je gezondheid!

12 gedachten over “Wat als wilde dieren fastfood zouden eten?”

  1. Hoi Mariet,

   Bedankt voor je reactie! Fijn dat je mijn website gevonden hebt. De website is pas in de lucht en er moet nog heel veel aan gebeuren. Waaronder de sectie “over ons” 🙂

   Maar goed, hier alvast een korte intro: Mijn naam is Erwin van Litsenburg en ik heb de afgelopen tijd heel veel (schokkende en hoopgevende) ontdekkingen gedaan over onze voeding. Deze kennis wil ik hier gaan delen om zodoende zoveel mogelijk mensen in Nederland (en België) te helpen om gezonder te gaan leven, de kans op ziekten te verkleinen en slanker te worden.

   Tegelijkertijd zullen deze mensen, als zij mijn adviezen volgen, ook een positieve bijdrage leveren aan de (lokale) economie en ecologie doordat zij (net als ik) lokaal en organisch gaan eten. Binnenkort meer dus!

   Volg ons ook gerust op Facebook ( https://www.facebook.com/EetVet ) of Twitter ( https://twitter.com/EetVetWordSlank ) zodat je op de hoogte blijft van onze activiteiten.

   Groetjes, Erwin

 1. Bedankt Erwin,

  Ik ben/eet al een dik;-) jaar LCHV, Dus ik ga je volgen. Mijn gezondheid is al dramatisch verbeterd. Heb DM T2, voor diabetes heel veel voordeel te behalen

  Groet Mariet

  1. Goed om te horen en helemaal met je eens! Deel je ervaringen gerust hier in de commentaren. De anderen zullen er ook veel aan hebben ….

 2. Dieren hoeven niet eens fast food te eten om er zo uit te gaan zien: dat zie je aan honden en katten, die hoef je alleen maar gefabriceerd eten te geven, zoals brokken en blikvoer, dan krijgen ze vanzelf overgewicht, diabetes 2, allergieën, vachtproblemen enzovoorts.
  Geef dieren (weer) zoals de natuur het bedoeld heeft en ze leven gezond langer!
  Ik sta telkens versteld over het feit, dat mensen die normaal gesproken zich niet zo makkelijk laten verleiden door reclame en algemene opvattingen, maar zelf nadenken en kritisch zijn, en zelf Paleo of LCHV eten, het hier volledig laten afweten en zonder blikken of blozen hun hond of kat volproppen met koolhydraten. Wel eens een hond uitgebreid in een maïsveld zien eten of soja? Ja, de dierenarts beveelt het ook aan !? en je ziet het op TV hoe spinnend het katje reageert op onnatuurlijk voedsel uit een pakje. (met niet meer dan 0,5 % iets van dier, meestal afval van het afval, hoeven en zo).
  Google maar eens op BARF om er uitvoerig achter te komen wat honden en katten zouden moeten eten!

  1. @George,
   Helemaal mee eens! In die zin kun je verpakte dieren voeding ook zien als “fast food”. Het is inderdaad zielig voor de huisdieren (die zelf geen keuze hebben).
   Gr. Erwin

 3. Beste Erwin,

  Afgezien van het feit dat ik deze website als een goed initiatief beschouw, vind ik het wel noodzakelijk èn fatsoenlijk dat je bij je Home-pagina vermeld dat het een praktisch letterlijke vertaling is van een websitepagina van dr. Andreas Eenfeldt ( zie http://www.dietdoctor.com/lchf en klik op Dutch).

  Dus wat de content daarvan betreft liggen de rechten bij Andreas Eenfeldt.
  Ere wie ere toekomt!

  Groet Janet

  1. Dat klopt @Janet,
   Allemaal in het kader van een start maken met de website. Ik ben druk bezig met eigen teksten en een goede indeling / aanpak voor de website, maar dat kost veel tijd en ik wilde de website alvast in de lucht hebben. Kiezen “tussen twee kwaden” eigenlijk. Dr. Eenfeldt vindt het overigens prima hoor, dus daar geen problemen. Maar goed dat je het opmerkt 🙂
   Gr. Erwin

 4. Hoi Erwin, ik zie geen email van jou, maar omdat je dit toch modereert, kan het geen kwaad denk ik deze tweet jou te zenden van iemand die het volgende niet eerlijk vindt:
  “Vertaling van @dietdoctor1 LCHF maar zonder vermelding, dat dan weer niet. Vind ik niet kunnen”
  @JanetNoome
  http://dietist-emmen.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.