Simpel recept voor koolhydraatvrij en glutenvrij brood

Vind je het ook zo moeilijk om te leven zonder brood? Dat is helemaal niet gek. Nederlanders zijn met brood opgegroeid en twee maaltijden per dag bestaan (helaas) voor een groot deel uit brood. Gelukkig is er nu LKHV-brood, een uitstekende “broodvervanger”. Hieronder vind je een heel eenvoudig recept om zelf dit koolhydraatvrij en glutenvrij brood te maken. Het is een heerlijk “brood” en kan op verschillende manieren worden gegeten.

Aantal

 • 6-8 afhankelijk van de grootte of 1 grote.

Ingrediëntenfiberhusk

 • 3 (liefst biologisch dynamische) eieren
 • 100 gram roomkaas
 • een snufje ongeraffineerd zeezout
 • ½ eetlepel fiberhusk, te koop bij Jumbo (kun je ook weglaten)
 • ½ theelepel bakpoeder (kun je ook weglaten)

Recept

Scheid de eieren, doe de eiwitten in een kom en de eierdooiers in een andere. Klop de eiwitten samen met het zout totdat het zeer stijf is. Je moet de kom kunnen draaien zonder dat de eiwitten bewegen. Meng de eierdooiers en de roomkaas goed door elkaar. Als je ervoor kiest, voeg de fiberhusk en bakpoeder toe (dit maakt het LKHV-brood meer broodachtig). Spatel de eiwitten in de eidooier mix. Probeer hierbij om de lucht in de eiwitten te houden.

lkhv-broodSchep 6 grote of 8 kleinere LKHV-broodjes op een bakplaat. Bak ze in het midden van de oven op 150°C gedurende ongeveer 25 minuten, tot ze goudbruin zijn. Je kunt LKHV-brood eten als brood of ze gebruiken als een broodje voor bijvoorbeeld een hamburger. Je kunt ook verschillende soorten zaden eroverheen strooien voordat je gaat bakken, bijvoorbeeld sesam of zonnebloempitten.

Taartbodem

Eén groot LKHV-brood kan ook worden gebruikt als een bodem voor een taart. Voeg daarvoor een royale laag geklopte ongezoete slagroom toe (na het bakken en afkoelen natuurlijk) en bestrooi rijkelijk met bessen of aardbeien. En genieten maar!

Wil je toch (wat) brood?

Kan je echt niet leven zonder echt brood? Neem dan een dun sneetje brood en gebruik heel veel roomboter en beleg zonder suiker, zoals kaas of rauwe ham. Hoe meer boter en koolhydraatvrij beleg en hoe minder brood, hoe beter. Bijkomend voordeel als je veel roomboter gebruikt: je hebt snel een verzadigd gevoel!

Heb jij nog tips voor de andere lezers om minder afhankelijk te zijn van brood of om het “normale” broodbeleg te vervangen met “Eet Vet” beleg? Laat het hieronder weten!!!

6 gedachten over “Simpel recept voor koolhydraatvrij en glutenvrij brood”

 1. Goede dag L.S,

  Ik ben nu een drietal weken bezig met dit dieet en val niet af.
  Tegenstanders in mijn huisgezin, krijgen nu hun gelijk met hun mening dat ik alleen van vet eten aan kan komen. Hoeveel eieren mag ik nu max per dag/week?

  Hoe zit het dan met mijn cholesterol?
  Ik moet meer fruit en bananen eten zeggen ze dan.
  Elke dag eieren bakken in roomboter is best lekker mar nu het afvallen nog.
  Tegen mij wordt nu gezegd gewoon overgaan op minder brood eten.

  Hoe nu verder te gaan?

  Ik krijg er best minder vertrouwen in dit dieet.

  (man, met behoorlijke airbag)

  (06) 51408236

 2. Heb ergens gelezen dat belegsoorten en worst produkten bij toko of buitenlandse slagers
  geen suikers bevatten.Vind het vreemd om na lange tijd light en mager te hebben gegeten i.v.m.diabete`s en nauwelijks af te vallen te lezen over roomboter,room en volle joghurt producten liefst biologisch.Waarom stoppen wij dan in Nederland zoveel suiker en rotzooi in
  onze voeding waarvan(volgens mij) er zoveel mensen bij komen met diabetete`s en andere ziekte`s. Kijk eens naar de zuidelijke landen waar men nauwelijks deze ziekte`s heeft.
  Dan is het toch overduidelijk dat de overheid en de voedingsindustrie niet kijken naar de gezondheid maar alleen naar geld verdienen?

 3. Dit brood is niet koolhydraat vrij. maar heel koolhydraat arm.
  je zou i.p.v de eieren ook een vervanger van ei kunnen gebruiken. tofu, olie, yoghurt.
  daarnaast zou ik zelf de bakpoeder vervangen door baking soda.
  als ik dit recept wat hierboven benoemd staat uitreken kom ik uit op (zonder de bakpoeder en de fibrehusk op 27 gram eiwitten , 55.2 gram vet en 1 gram KH.

  door een gedeelte ei te vervangen met kokosolie haal je het aantal eiwitten omlaag en je vet gehalte wat omhoog.

  succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.